вівторок, 18 жовтня 2022 14:20

Спецтема: Війна Росії проти України

Чи призиватимуть під час воєнного стану: Рада ухвалила закон

Чи призиватимуть під час воєнного стану: Рада ухвалила закон
Призов на військову службу під час воєнного стану скасували. Фото: Генштаб ЗСУ

Призов на військову службу під час воєнного стану скасували.

За законопроєкт щодо особливостей призову на строкову військову службу й діяльності призовних комісій проголосували 318 депутатів. Про це повідомив нардеп Ярослав Железняк 18 жовтня.

Згідно із законом, під час дії воєнного стану призов на строкову військову службу не проводитимуть. Також призовні комісії створюють для розгляду питань щодо організації медичного огляду осіб, які перебувають на військовому обліку:

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Данілов пояснив, як війна проти України впливає на Росію і навів п'ять аргументів

– організації і проведення медичного огляду осіб, які перебувають на військовому обліку призовників і досягли 27-річного віку, взяття їх на військовий облік військовозобов'язаних або зняття з військового обліку;

– направлення призовників, які виявили бажання вступити до вищих військових навчальних закладів або військових навчальних підрозділів закладів вищої освіти, для проходження випробувань і складання вступних іспитів або ухвалення рішення про відмову в такому направленні.

Через воєнне вторгнення Росії в Україні триває воєнний стан і загальна мобілізація.

Порядок проведення мобілізаційної підготовки й мобілізації визначений законом "Про мобілізаційну підготовку й мобілізацію". Під час дії загальної мобілізації призову підлягають чоловіки від 18 до 60 років, які можуть виконувати військовий обов'язок.

У пресслужбі Сухопутних військ ЗСУ розповіли, куди звертатися чоловікам, які хочуть служити, але не отримали повістку.

Українцям, які вже мають військовий досвід і хочуть взяти участь в обороні рідної землі від окупантів, проте впродовж понад трьох місяців війни так і не отримали повістку, потрібно звернутися до районних територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки або до військової частини.

Зараз ви читаєте новину «Чи призиватимуть під час воєнного стану: Рада ухвалила закон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі