четвер, 22 квітня 2021 18:48

Будівництво метро в Дніпрі: виконали 30% робіт

Будівництво метро в Дніпрі: виконали 30% робіт
Метрополітен у Дніпрі є одним із найкоротших у Європі. Фото: metro.dp.ua

Продовження будівництва трьох станцій метро в Дніпрі до 2024 року узгодило Міністерство фінансів України з Європейським інвестиційним банком.

Про це повідомили в Мінфіні.

Станом на кінець березня поточного року вже виконали 30% обсягу будівельних робіт.

Проект передбачає продовження лінії метро на 4 км та будівництво трьох нових станцій: "Театральна", "Центральна" та "Історичний музей".

Повідомляється, що 2021-го генпідрядник зобов'язаний завершити усі роботи з перенесення інженерних мереж, спорудження всіх робочих стволів та продовжить будівництво ескалаторних тунелів, проходку тунелів між станціями та будівництво станційних комплексів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З'явилися вражаючі фото будівництва метро у Дніпрі з висоти пташиного польоту

Продовжена лінія метро вкрай необхідна місту - це дозволить розв'язати транспортні проблеми, з якими метро в Дніпрі не справляється, вважають у Мінфіні.

"Лінія метрополітену проходить від межі спального району міста до залізничного вокзалу і не доходить до центральної частини міста, що значно обмежує можливості її використання. Завершення будівництва дозволить зменшити кількість заторів у місті", - зазначив заступник міністра фінансів Олександр Кава.

29 грудня 1995 року в Дніпропетровську, тепер Дніпрі, відкрили метрополітен, який став одним із найкоротших у Європі. Підземка має одну лінію довжиною 7,8 км та лише шість станцій, а час руху в один бік становить 14 хв.

Довжина платформ на станціях складає 102-105 м, що дозволяє приймати поїзди метро складом із п'яти вагонів, хоча на цей час експлуатуються поїзди складом з трьох вагонів.

Зараз ви читаєте новину «Будівництво метро в Дніпрі: виконали 30% робіт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі