середа, 19 вересня 2007 16:54

Будівництво біля Київського моря може призвести до загибелі 10 мільйонів українців

Забудова в районі греблі Київського водосховища може призвести до затоплення Києва і частини Східної України, вважає розділ комісії з екологизациі села Української екологічної асоціації Зелене світло Владимир Довбах.

Екологічна катастрофа може призвести до загибелі 10 мільйонів українців і залишить без водопостачання близько 40 мільйонів. У таких прогнозах Довбах посилається на результати міжнародних екологічних досліджень.

Еколог аргументує таку ситуацію тим, що в районі греблі Київського водосховища йде незаконна забудова дачними і коттеджнимі будівлями. Для будівництва "замиваються піском озера і затоки Дніпра".

Довбах заявив, що у разі рясних опадів, що перевищують норму ( вони бувають раз в сторіччя), стримуючі потік води гідроспоруди греблі прорвуться і затоплять значні території. В цьому випадку виникає небезпека затоплення Запорізької АЕС, що "призведе до екологічної катастрофи".

При цьому еколог бачить причину порушень екологічного законодавства в безперешкодному продажі землі в районі Київського водосховища.

Нагадаємо, що на думку керівника незалежної міжнародної групи вчених по прогнозуванню наслідків катастроф Василя Кредо, Київське водосховище є найнебезпечнішим місцем на планеті. За його словами, вже в 2006 році аварійність греблі склала 93%.


За матеріалами Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «Будівництво біля Київського моря може призвести до загибелі 10 мільйонів українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі