четвер, 27 березня 2008 11:37

Буддійські ченці зірвали прес-конференцію в Тибеті

Група молодих буддійських ченців зірвала прес-конференцію, організовану 27 березня в Лхасі для іноземних журналістів.

Близько 30 людей увірвалися в храм, де проходив брифінг, і почали викрикувати гасла, закликаючи журналістів не вірити китайській владі. Акція тривала приблизно 15 хвилин, потім поліцейські, які не були озброєні, перевели учасників демонстрації в сусіднє приміщення. Після цього журналістів попросили покинути храм. Пекін звинуватив Далай-ламу в організації цієї акції.

Прес-конференція проходила в рамках триденного туру, організованого китайською владою для журналістів Associated Press, "Аль-Джазіри", "The Financial Times" і "The Wall Street Journal". В рамках прес-туру представникам ЗМІ обіцяли дати можливість скласти власну думку про ситуацію в регіоні, оскільки з самого початку безладів в Тибеті і околицях Пекін ввів інформаційну блокаду. Відомості про число убитих і постраждалих, а також про хід демонстрацій, надані державним новинним агентством КНР, розходилися з тими, про які повідомляв уряд Тибету у вигнанні.

Демонстрації і вуличні сутички почалися 10 березня. Корінні тибетці вимагають незалежності від Китаю і протестують проти ухваленого в КНР закону, за яким китайська влада може сама призначати буддійських лам, передає Reuters.

Зараз ви читаєте новину «Буддійські ченці зірвали прес-конференцію в Тибеті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі