середа, 11 квітня 2007 15:29

Брокер заробив два мільярди доларів

Американський брокер Джон Арнольд заробив за 2006 рік близько двох мільярдів доларів і став найуспішнішим брокером в світі. Про це повідомляє видання The Economic Times з посиланням на дослідження журналу Trader Monthly.

Джону Арнольду всього 33 роки. Раніше він працював в скандально відомій корпорації Enron, збанкрутілій в 2001 році. Велику частину коштів він зумів заробити на торгах природним газом. Його дохід за рік склав 317 відсотків.

Найбільш неуспішним брокером був визнаний менеджер хедж-фонду Amaranth Advisors Брайан Хантер. Він неправильно передбачив рух цін на газ, внаслідок чого втратив близько п"яти мільярдів доларів, а його компанія в цілому - 6,2 мільярди доларів.

У списку найуспішніших брокерів присутні також Роберт Сорос, син мільярдера Джорджа Сороса, Стенлі Дрюкенміллер, який допомагає Соросу, Джим Чанос, хто був одним з перших продавців акцій Enron. Крім того, в список потрапив і Уїльям Екман, що грає на корпоративних змінах в таких крупних компаніях як Wendy"s International і McDonalds.

Зі ста найудачливіших брокерів 40 працюють в Нью-Йорку, а 27 - в Лондоні.

Вкладення в газові контракти традиційно вважаються одними з самих ризикових, оскільки ціни на газ змінюються залежно від погоди. При ураганах, дуже холодній або навіть жаркій погоді вартість газу різко зростає, повідомляє Lenta.ru.
Зараз ви читаєте новину «Брокер заробив два мільярди доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі