неділя, 03 лютого 2008 11:52

Британську поліцію викрили в прослуховуванні члена парламенту

Антитерористичний підрозділ Скотланд-Ярда прослуховував розмови високопоставленого члена парламенту, лейбориста Садок Хана з виборцем.

У 2005 і 2006 року Садок Хан, що на даний момент обіймає посаду помічника в Міністерстві юстиції, відвідував у в"язниці свого друга дитинства Бабара Ахмада. Ахмаду загрожує депортація в США. Американська поліція підозрює його в створенні веб-сайту, що займався збором засобів для чеченських терористів і членів руху "Талібан". Сайт був зареєстрований в США, тому британська поліція не може переслідувати Ахмада, але має право передати його американським властям.

Хан зібрав близько 18 тисяч підписів на підтримку Ахмада. В ході їхніх зустрічей у в"язниці вони обговорювали юридичні і особисті питання, і у поліції не було підстав підозрювати парламентаря в злочинній діяльності. Садок Хан вважає, що прослуховування розмов порушило право Ахмада на особисту бесіду з членом парламенту.

Комісарові лондонської поліції серові Єну Блеру належить пояснити, чому його підлеглі порушили закон, і чи було це зроблено з його наказу. Соратники Хана по партії підозрюють, що підставою для прослуховування було те, що Садок Хан і Бабар Ахмад є мусульманами, пише в неділю TheSunday Times.

Зараз ви читаєте новину «Британську поліцію викрили в прослуховуванні члена парламенту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі