пʼятниця, 09 листопада 2007 19:09

Британську мусульманку відправляють у в"язницю за екстремістську поезію

Робітниця британського аеропорту написала вірші про знеголовлення і джихад, чим привернула увагу правоохоронних органів. Саманта Малік стане першою жінкою, яку засудять за новим антитерористичним законодавством, прийнятим в Британії в 2000 році.

Сама 23-річна Саманта Малік називає себе "ліричним терористом". Її поезія оспівує терористичні атаки на захід і описує "отруєні кулі", здатні убити цілу вулицю людей. Її справа слухається зараз в лондонському кримінальному суді Олд-Бейлі.

Працює дівчина продавцем в аеропорту Хітроу. Молода мусульманка, що народилася в Британії, пише про своє бажання стати мученицею і говорить, що більше всього любить дивитися виступи Усами бен Ладена і як "знеголовлюють невірних". Пісні з екстремістськими закликами вона знаходить "веселими" і не приховує, що "віддана ідеям ісламського екстремізму".

У одному зі своїх віршів, названому "Живі мученики", вона закликає мусульман підняти заколот проти невірних. У іншому, названому "Як потрібно знеголовлювати", лірик попереджає, що "жертви заколоту" потрібно зв"язувати і зав"язувати їм очі.

Удома у продавщиці в Західному Лондоні зібрана ціла колекція різних довідників по здійсненню терактів. Як встановив суд, Саманта Малік полягала в екстремістському угрупуванні, пов"язаному з Омаром Бакрі Мохаммедом, відомим в Британії радикальним ісламським проповідником, що втік до Лівану два роки тому. У числі своїх інтересів вона назвала "допомогу всіма доступними нею способами" тим, що оголосив джихад Заходу.

Поліція вийшла на Малік, коли в ході обшуку в жовтні 2006 року виявила у одного з підозрюваних в тероризмі електронний лист від неї. Напередодні жюрі після 19 годин роздумів присяжних десятьма голосами проти одного визнали її винним в зберіганні документів, за допомогою яких можна влаштувати теракт. Ця стаття міститься в Законі про тероризм, прийнятий в 2000 році.

Вислуховуючи вердикт, Маліка, що носить чорний хиджаб, плакала. Присяжні зняли з неї звинувачення в серйознішому злочині - зберіганні предметів з терористичними намірами. Суддя Пітер Бюмон сказав Маліці, що для нього вона являє загадку. Він відпустив її до виголошення вироку під домашній арешт, проте попередив, що реальний тюремний термін для неї неминучий. Вирок їй винесуть 6 грудня, пише The Daily Mail.

Зараз ви читаєте новину «Британську мусульманку відправляють у в"язницю за екстремістську поезію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі