понеділок, 25 червня 2007 08:20

Британського журналіста взірвуть при спробі звільнення

У другому відеозверненні викраденого в секторі Газу журналіста Бі-бі-сі Алана Джонстона, одягнений в пояс смертника журналіст заявляє, що у разі будь-якої спроби його звільнення він буде убитий.

"Як ви можете бачити, на мені надітий пояс з вибухівкою. Викрадачі обіцяють висадити його у разі будь-якої спроби штурму цього місця, - говорить Джонстон. - Вони розповіли мені, що багатообіцяючі переговори були перервані через намір угрупування ХАМАС і британського уряду вирішити питання силою, і тепер ситуація дуже серйозна". Журналіст звернувся до властей Великобританії і членів Хамаса з проханням утриматися від рішення питання силовими методами.

Про зміст другого відеозвернення Джонстона в неділю розповів лідер Хамаса Ісмаїл Ханія. Він зажадав від "Армії Ісламу" негайного звільнення британця і заявив, що для визволяння його з полону робиться все можливе. Представники МЗС Великобританії і Бі-бі-сі засудили обнародування відеозапису і також призвали викрадачів негайно звільнити Джонстона.

Джонстон, що залишався єдиним що постійно працює в секторі Газу іноземним журналістом, був захоплений в полон угрупуванням "Армія Ісламу" 12 березня 2007 року. Бойовики захотіли в обмін на звільнення журналіста два мільйони доларів, а також виходу з британської в"язниці Абу Кутаду, що відбуває термін по звинуваченню в співпраці з "Аль-каєдой", повідомляє AFP.

Зараз ви читаєте новину «Британського журналіста взірвуть при спробі звільнення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі