пʼятниця, 20 червня 2008 20:49

Британського солдата карали за п"яний дебош: він помер від теплового удару

Рядовий британської армії Гевін Вільямс помер після жорстокого дисциплінарного покарання. Сержант Рассел Прайс заявив, що його робота полягає у викорінюванні поганої дисципліни, він вважав рядового Вільямса "ганьбою батальйону".

Як стало відомо на слуханнях у Королівському суді Вінчестера, сержант Рассел Прайс покарав 22-літнього загиблого після того, як офіцер заявив, що хоче бачити, як рядовий Вільямс "пихтить як собака", повідомляє NEWSru.com з посиланням на британські ЗМІ.

Рядового змусили марширувати на великій швидкості навколо бази в повній амуніції при температурі 30 градусів. Потім Уільямс довгий час виконував вправи з присідання й боксував грушу в задушливому тренажерному залі.

Незважаючи на прохання припинити катування, Прайс відмовився, оскільки був упевнений, що солдат симулює погане самопочуття. Карати рядового 46-літньому Прайсу допомагали капрал 33-літній Джон Эдвардс, 37-літній сержант Піл Блейк із 2-го батальйону Королівського полку Уельсу.

Всі звинувачувані заперечують свою провину в інциденті, що стався 3 липня 2006 року. Прокурор Макр Деннис заявив у суді, що коли півторагодинне катування завершилося, рядовий Вільямс перебував при смерті.

"Він скаржився, що не може нормально дихати, і просив дати йому трохи води. Він лежав на землі, розстебнувши сорочку, і повторював наглядачам, що більше не може ворушити ногами", - повідомив прокурор.

Коли трохи пізніше рядовий упав і вмер від теплового удару, температура його тіла була 41,7 градусів.

Тим часом, дисципліна молодого солдата дійсно "залишала бажати кращого", повідомили в суді. Незадовго до смерті Вільямс улаштував п"яний дебош зі своїм другом Деніелом Брауном, а потім пропустив шикування, за що й був покараний. Вільямсу стало погано, коли він прийшов у медичний центр військової бази.

У медчастині рядового закували в наручники, тому що він став агресивно поводитися. Після цього в нього трапився серцевий напад, спровокований тепловим ударом. Патологоанатом виявив у крові рядового сліди екстазі, що відіграло не останню роль у його смерті. Слухання справи триває.

Відзначимо, проблема дідівщини й порушення прав військовослужбовців зараз також гостро обговорюється як у звичній до таких випадків Росії, так і в західних країнах, для прикладу, в Німеччині, повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «Британського солдата карали за п"яний дебош: він помер від теплового удару». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі