пʼятниця, 09 листопада 2012 23:30

Британським школярам заборонили користуватися калькуляторами

Британським школярам заборонили користуватися калькуляторами

Міністр освіти та соціального захисту дітей Великобританії Елізабет Трас оголосила, що англійським школярам буде заборонено користуватися калькуляторами при здачі державних іспитів з математики в 11 років. Міністерство також планує обмежити використання цих приладів на заняттях у початковій школі. Зміни набувають чинності з 2014 року, повідомляє BBC News.

За чинним в Англії навчальним планом школярів навчають роботі з калькулятором в семирічному віці. У британському уряді вважають, що це призводить до "залежності" учнів від цих приладів, пише газета The Daily Mail. В результаті, на думку Трас, англійські школярі не отримують необхідних їм для розвитку навичок рахування  у письмовій формі, так і в розумі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У британській школі заборонили валентинки

За словами міністра, перш ніж навчитися користуватися калькуляторами, школярі повинні досконало освоїти прийоми додавання, віднімання, ділення і вивчити напам'ять таблицю множення. За новим навчальним планом, як повідомляє сайт міністерства, діти повинні будуть починати активно використовувати калькулятори на заняттях в кінці навчання в початковій школі, як правило, у віці 10 років.

Для обгрунтування необхідності реформ Трас посилалася на позитивний досвід штату Массачусетс, Сінгапуру і Гонконгу, де також заборонені калькулятори в молодших класах.

Представники британського Національного союзу вчителів (National Union of Teachers) назвали ініціативи міністерства "кроком назад". На думку генерального секретаря організації Христини Блоуер, школярі повинні навчитися вибирати при вирішенні конкретної задачі адекватні методи та інструменти з тих, якими вони володіють.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гітлера британські школярі вважають футбольним тренером

Зараз державний іспит з математики для 11-річних школярів складається з трьох частин: двох письмових тестів, на які відводиться по 45 хвилин, і одного тесту на усний рахунок тривалістю 15 хвилин. Тільки в ході однієї з письмових частин іспиту було дозволено користуватися калькулятором, до прикладу, щоб розрахувати різницю між 911 і 447.

За даними міністерства, в 2012 році Англія перебувала на 26 місці з 34 країн за кількістю високих оцінок з математики серед 15-річних школярів. Згідно з результатами міжнародного дослідження якості математичної і природничої освіти TIMSS 2007 року, 98 відсоткам англійських школярів 10-річного віку дозволяється використовувати калькулятори на заняттях.

При цьому середній світовий показник для цього віку - 46 відсотків.

Зараз ви читаєте новину «Британським школярам заборонили користуватися калькуляторами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі