понеділок, 14 травня 2007 09:10

Британським матерям дозволять публічно оголяти груди

Британські міністри розглядають проект закону, що дозволить матерям годувати немовлят грудьми в суспільних місцях. Також для цього гідного заняття жінкам будуть надані спеціальні перерви під час робочого дня.

Поява цього законопроекту викликана статистичними даними про те, що лише 21% молодих матерів у Великобританії годують своїх малюків грудьми протягом перших шести місяців. Молоді матері у віці до 25 років все частіше відмовляються від грудного вигодовування. Щоб заохотити їх до цього, міністерство охорони здоров"я розробило спеціальну рекламну кампанію на телебаченні.

У Шотландії аналогічний закон вже прийнятий, оскільки законодавці вирішили, що було б справді злочином перешкодити жінкам годувати грудьми дітей. Тим часом, судячи по скаргах матерів, в "злочинцях", готових принести в жертву суспільній моралі здоров"я немовлят, браку немає.

Новий закон, якщо такий буде прийнятий, зобов"яже працедавців давати годуючим жінкам кілька перерв протягом робочого дня. Наприклад, у Франції годуюча мати, чий малюк ще не досяг 12-місячного віку, має право на дві 30-хвилинні перерви за 8 годин. В Італії кожна з цих перерв рівна 60 хвилинам, повідомляє, з посиланням на The Sunday Times, NEWSru Israel.

Зараз ви читаєте новину «Британським матерям дозволять публічно оголяти груди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі