понеділок, 04 червня 2007 19:37

Британським курцям не робитимуть операцій

Британська Національна система охорони (НСЗ) здоров"я має намір найближчим часом ввести практику попередньої відмови пацієнтів від куріння як обов"язкової умови для їх включення в "лист очікування" для проведення необхідної операції.

Якщо пацієнт за місяць до наміченої операції порушить цю заборону, терміни її проведення можуть бути перенесені на період до трьох місяців. До грудня 2008 року, згідно поставленому урядом завданню, термін очікування операції в НСЗ не повинен буде перевищувати 18 тижнів.

Першим на таку систему перейде медичний фонд британського міста Лестер Lester City West Primary Care Trust. Фонд одним з перших відгукнувся на пропозицію Національного інституту здоров"я і вдосконалення медичного обслуговування про відмову курцям в наданні медичної допомоги, якщо куріння впливатиме на кінцевий результат лікування.

Лікарі Лестера регулярно відмовляли курцям в проведенні операцій по лікуванню тромбофлебіту (закупорки вен нижніх кінцівок), оскільки, як запевняли медики, проблема вирішиться сама собою після відмови від куріння, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Британським курцям не робитимуть операцій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі