пʼятниця, 28 березня 2008 19:59

Британський журнал вибрав найбільш курйозну назву книги

Британський журнал The Bookseller оголосив 28 березня переможця свого щорічного конкурсу на найдивнішу назву книги. Ним опинився посібник з відносин з чоловіками, названий "Почніть з власних ніг, якщо хочете ясності у відносинах" ("If You Want Closure inYour Relationship, Start WithYour Legs").

Заступник головного редактора журналу The Bookseller відзначив, що назва книги настільки вдало, що необхідність читати її відпадає сама собою.

З рецензій, опублікованих на сайті магазина Amazon.com витікає, що автор книги-переможниці - колишній сутенер, що пише під псевдонімом Біг Бум.

У шорт-листі конкурсу курйозних заголовків 2008 року були наступні претенденти: "Мене терзала пігмейська королева любові", "Як написати книгу про те, як писати", "Чи жінки люди? І інші міжнародні дослідження", "Вирішення сирних проблем", "Значні персони Саутенда і околиць: від короля Батога до групи Doctor Feelgood".

Лауреатом премії The Bookseller за 2007 рік став американець Джуліан Монтегю, автор книги "Безпритульні магазинні візки сходу Північної Америки: польовий визначник".

До тридцятиліття курйозної нагороди видавництво Aurum Press планує випустити в світ том, названий "How To Avoid Huge Ships, And Other Implausibly Titled Books" ("Як уникати великих судів, і інші неправдоподібно названі книги"). Він, як пише газета The Guardian, з"явиться в британських книжкових магазинах до Різдва 2008 року, повідомляє ВВС News.

Зараз ви читаєте новину «Британський журнал вибрав найбільш курйозну назву книги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі