вівторок, 15 січня 2008 20:02

Британський уряд назвав розцінки на поранення в Іраку

З 8 лютого у Великобританії вступає в силу нова система компенсацій військовослужбовцям, що отримали поранення. Максимальна сума одноразової допомоги, на яку можна розраховувати, складає 285 тисяч фунтів стерлінгів (приблизно 570 тисяч доларів).

У Міністерстві оборони Великобританії відзначили, що тяжкість поранень оцінюватиметься за шкалою від 1 до 15 балів, залежно від чого розраховуватиметься сума виплати. Наприклад, максимальна сума виплачуватиметься у разі втрати військовослужбовцем всіх чотирьох кінцівок, повного паралічу в результаті травми головного мозку, а також повної втрати слуху або зору.

Для порівняння, за новими розцінками втрата однієї руки вище за лікоть оцінюється в 57,5 тисяч фунтів (115 тисяч доларів), а за грижу або зламаний палець британський військовослужбовець може отримати трохи більше тисячу фунтів.

Вперше єдина система компенсацій за поранення була введена в 2005 році, проте з тих пір вона викликала безліч нарікань. Наприклад, минулого року одному з солдатів, що втратив в Афганістані обидві ноги і що отримав в цілому 37 поранень, виплатили трохи більше 150 тисяч фунтів. В той же час військовослужбовець, яка працювала друкаркою і розтягнула кистьовий м"яз, звернулася до цивільного суду, що присудив їй компенсацію в 484 тисячі фунтів стерлінгів.

Всі вказані суми компенсацій виплачуються одноразово і не оподатковуються, також як і подальші виплати, які поранені військовослужбовці отримуватимуть щомісячно до кінця свого життя, пише газета The Daily Telegraph.

Зараз ви читаєте новину «Британський уряд назвав розцінки на поранення в Іраку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі