понеділок, 25 червня 2007 17:36

Британський суддя пожалів педофіла: на 10-річній жертві були стрінги

Педофіл, який зґвалтував 10-річну дівчинку, вийде на свободу всього через декілька місяців після оголошення вироку, оскільки суддя вирішив, що його юна жертва була "одягнена зухвало".

24-річний мийник вікон Кейт Фенн, міг отримати довічне ув"язнення, проте суддя Джуліан Холл при оголошенні вироку зіткнувся з "моральною дилемою" - жертва насильника виглядала набагато старшою за свої роки.

Фенн і його приятель Дарен Райт зустріли свою юну жертву в парку в жовтні 2006 року. Фенн роздів дівчинку і зґвалтував її, потім Райт відвіз її до себе додому, де продовжив знущатися з дитини.

Проте суддя Хол, що називав 10-річну дівчинку "молодою жінкою", заявив, що даний випадок є винятковим, оскільки у момент скоєння злочину на жертві був мереживний ліфчик і стрінги.

Суддя відзначив: "Всім зрозуміло, що дитина страждає серйозними психічними проблемами і їй потрібна допомога, проте дівчинка є фізично розвиненою дитиною. Вона любила одягатися зухвало. Вона виглядала як 10-річна дівчинка? Звичайно, ні. Вона виглядала на 16, і цей аспект був прийнятий до уваги при винесенні ухвали". Відзначимо, безробітний Райт вже вийшов на свободу, оскільки той же суддя засудив його до 9 місяців в"язниці, вісім з яких він провів за ґратами в очікуванні вироку.

Вирок судді Хол викликав обурення різних правозахисних і організацій. Так, директор організації Kidscape Майк Еліот заявив: "Та це просто смішно. Це ганьба для судді говорити, що нібито зухвалий одяг жертви виправдовує 24-річного ґвалтівника. Суддя абсолютно не розуміє, якої шкоди дії педофіла завдали дитині. Віна, мабуть, вважає, що діти самі винні в тому, що на них нападають".

Представники національного Товариства по запобіганню жорстокості над дітьми відзначили: "Немає ніякого виправдання людині, яка зґвалтувала 10-річну дівчинку. При цьому абсолютно не важливо, як вона одягається".

Адвокат Фенна Пітер Ду Фью заявив, що його клієнт пошкодував про скоєне після того, як дізнався, скільки років дівчинці. "Він був шокований тим, що він зробив і віком жертви", - відзначив захисник.

Відзначимо, в лютому 2007 року той же суддя засудив педофіла Еріка Коула до дев"яти місяців умовно за домагання до шестирічної дівчинки. Після оголошення вироку суддя порадив злочинцю, який зняв з 6-річної жертви штани, "купити їй новий велосипед", щоб загладити провину, повідомляє NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «Британський суддя пожалів педофіла: на 10-річній жертві були стрінги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі