понеділок, 22 вересня 2008 13:51

Британський посол в Москві виправдав лайку Лаврова

Посол Великої Битанії в Росії Тоні Брентон визнав виправданим вживання нецензурних висловів під час бесіди міністрів закордонних справ Росії та Великої Британії про грузинську кризу. Про це він заявив в інтерв"ю журналу The New Times.

"Коли трапляється криза, подібна грузинській, це виправдано, коли дві сторони говорять одна з одною в подібній манері, вони ясніше розуміють точку зору одна одної. І іноді для цього потрібно і можна використовувати будь-які мовні засоби", - сказав Брентон.

Міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова, який, за його власними словами, в розмові з британським колегою Девідом Мілібендом 13 серпня назвав президента Грузії Михайла Саакашвілі "Fucking lunatic" (у пом"якшеному перекладі - "довбаний псих"), Брентон назвав "дуже прямим і професійним дипломатом". Лавров підкреслював, що вказана лайка була не його особистою оцінкою Михайла Саакашвілі, а цитатою з висловлювання якогось неназваного європейського колеги.

"Які б слова не були використані, вони чудово зрозуміли один одного і провели дуже результативну бесіду", - підкреслив Брентон. При цьому він відкинув припущення, що британське зовнішньополітичне відомство навмисно "злило" в ЗМІ інформацію про лайку російського міністра, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Британський посол в Москві виправдав лайку Лаврова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі