вівторок, 21 серпня 2012 07:08

Британський наркоман помер від зараженого сибірською виразкою героїну

Британський наркоман помер від зараженого сибірською виразкою героїну

Британський наркоман помер в результаті ін'єкції героїну, зараженого спорами сибірки. Як повідомляє The Independent, інцидент стався в місті Блекпул (Blackpool) на північному заході Англії.

За інформацією британського Агентства з охорони здоров'я (Health Protection Agency), летальний випадок сибірської виразки був зафіксований в Блекпулі 17 серпня. Фахівці наглядового відомства не виключають реєстрації нових випадків зараження небезпечною інфекцією серед наркозалежних.

У зв'язку з подією керівництво і персонал лікарень, реабілітаційних центрів та інших медичних установ Великобританії, що надають допомогу наркоманам, були попереджені про можливий розвиток спалаху сибірської виразки.

З червня 2012 органи охорони здоров'я європейських країн зафікісровалі вісім випадків зараження сибірською виразкою. Всі вони були пов'язані з вживанням інфікованого героїну. Три випадки інфекції зареєстровані в Німеччині, по два - у Великобританії та Данії, один - у Франції. Троє заразилися померли.

Масштабний спалах сибірської виразки серед наркоманів сталася в період з 2009 по 2010 рік. У зазначений період через вживання зараженого героїну інфекція вразила 126 людей. Найбільше число потерпілих було зареєстровано в Шотландії, де інфікуванню піддалися 119 наркозалежних.

Зараз ви читаєте новину «Британський наркоман помер від зараженого сибірською виразкою героїну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі