Ексклюзиви
понеділок, 26 травня 2008 16:28

Британський міністр має намір заборонити публічний продаж сигарет

Британський уряд має намір ввести нові обмеження відносно курців. Зокрема, міністр охорони здоров"я Алан Джонсон пропонує заборонити розміщення тютюнової продукції у вітринах, продаж сигарет в торгових автоматах і пачки по десять сигарет, повідомляє агентство Reuters.

За словами міністра, пропоновані заходи направлені на зниження залежності від куріння у підлітків. Джонсон, який сам був в дитинстві завзятим курцем, заявив, що у Великобританії щорічно починають палити 200 тисяч дітей у віці до 16 років, а ризик передчасної смерті для них в три рази вище, ніж для тих, хто починає палити після 20 років.

Як приклад міністр привів Шотландію, уряд якої раніше запропонував аналогічні заходи для обмеження куріння. Необхідність заборони на продаж сигарет в автоматах Джонсон пояснює тим, що в цьому випадку неможливо встановити вік покупця.

У 2007 рік у Великобританії була введена заборона на куріння в закритих громадських місцях, зокрема в офісах і пабах. Проект закону про нові обмеження міністр планує представити на розгляд в найближчий день.

У сферу відповідальності міністерства, яке очолює Джонсон, входить тільки територія Англії. У інших регіонах країни відповідну діяльність здійснюють місцеві органи влади, повідомляє Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Британський міністр має намір заборонити публічний продаж сигарет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути