середа, 03 вересня 2008 13:09

Британський інститут кіно назвав 75 кращих фільмів в історії

Британський інститут кіно склав рейтинг кращих фільмів світового кінематографа. З 75 відомих діячів кіно, яким було запропоновано назвати найбільш значущі роботи за всю історію кіномистецтва, лише дев"ять перерахували фільми, зняті за останніх 20 років, повідомляє TheTimes.

Наприклад, режисер Кен Лоач, автор фільму "Вітер, що Піднімається,", найважливішою роботою назвав роботу чеського режисера Іржі Менцеля "Поїзди під пильним наглядом", зняту в 1966 році. У свою чергу актор Роджер Мур вибрав картину Девіда Лінча "Лоуренс Аравійський" 1962 року.

Виправдовуючи свій вибір, багато акторів і режисерів признавалися, що для об"єктивної оцінки багатьох сучасних картин, на їх думку, пройшло ще дуже мало часу.

Примітно, що такий фільм як "Громадянин Кейн", який неодноразово признавався кращим в історії кіно, зовсім не увійшов до рейтингу Британського інституту. Крім того, в список потрапила лише одна робота визнаного майстра Стівена Спілберга, "Імперія сонця".

З російських режисерів в список потрапив тільки Андрій Тарковський, зате відразу з двома фільмами. Картину "Сталкер", зняту в 1979 році, вибрала актриса Кейт Бланшетт, а "Жертвопринесення" 1986 року назвала Жюльєт Бінош.

Найближчим часом Британський інститут кіно має намір провести ще одне опитування. Цього разу вибирати найбільш значущі фільми буде населення Британії. Респондентам належить або назвати свій власний варіант, або вибрати з тих 75, що перерахували професіонали. Голосувати можна на сайті www.bfi.org.uk/75 до 30 вересня.

Зараз ви читаєте новину «Британський інститут кіно назвав 75 кращих фільмів в історії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі