середа, 17 вересня 2008 15:23

Британський банкір роздав бідним сім мільйонів фунтів

Британський банківський менеджер з альтруїстичних спонук перерозподілив між багатими і бідними клієнтами свого банку більше семи мільйонів фунтів стерлінгів, пише газета TheDailyTelegraph.

Як було встановлено в ході судового розгляду, 39-річний Бенедикт Хенкок, один з провідних співробітників другого за величиною банку Британії RoyalBankofScotland із зарплатою 49 тисяч фунтів на рік, протягом декількох років перекладав на рахунки корпоративних клієнтів, що потрапили в скрутне становище, гроші з рахунків успішніших компаній. При цьому в більшості випадків пограбовані клієнти Хенкоком навіть не помічали зникнення засобів. Якщо ж вони починали ставити питання, Хенкок говорив їм, що гроші інвестовані в дуже надійні облігації, і клієнти заспокоювалися.

Сам Хенкок, як було доведено в суді, не отримував від цих операцій ніякої фінансової вигоди і керувався лише бажанням допомогти компаніям, що потрапили в біду, пережити важкі часи.

Попався Хенкок, якого видання називає сучасним Робін Гудом і порівнює з однофамільцем-супергероєм з недавнього голлівудського блокбастера, в листопаді 2006 року, коли один з клієнтів банку виявив, що його рахунок зменшився на п"ять мільйонів фунтів. Внутрішнє розслідування виявило, що ці засоби, плюс ще понад мільйон фунтів, узятих з рахунку іншого клієнта, Хенкок переклав на рахунок компанії по виробництву одягу, що розорилася.

Суд засудив Хенкока до півтора років в"язниці, оскільки порахував, що хоча в діях менеджера і були відсутні прямі корисливі мотиви, він все ж таки витягував таким шляхом непряму особисту вигоду. На думку судді, підтримуючи клієнтів, що розорилися, Хенкок тим самим зберігав свою клієнтську базу і залишався на хорошому рахунку у начальства, яке у результаті виплачувало йому непоганий щорічний бонус.

Зараз ви читаєте новину «Британський банкір роздав бідним сім мільйонів фунтів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі