пʼятниця, 14 січня 2011 14:01

Британських солдатів одягуть у "напіврідку" броню (ФОТО)

Фахівці збройового гіганта BAE Systems розробили в'язку речовину, яка за консистенцією нагадує крем або соус. Хімічний склад, зрозуміло, тримають у секреті. Випробування показали, що 10 шарів кевлара, рясно "промазаних" цією субстанцією, "тримають" постріл з 9-міліметрового пістолета краще, ніж 31 шар звичайного кевлара.

Річ у тім, що в звичайному бронежилеті ударний імпульс зосереджений на малій ділянці. Тому куля і проникає глибше. У результаті боєць хоча і виживає, але отримує удари, переломи ребер, а іноді серйозні пошкодження внутрішніх органів. А в безіменній поки новинці рідкі шари гасять удар, розподіляючи імпульс по поверхні броні.

Сучасні бронежилети досить важкі: так, захист з керамічних пластин важить 10 кг. Варіант BAE Systems буде вдвічі легший. У компанії  розповідають про "високий інтерес з боку Міноборони Великобританії". Можливо, вже до 2013 року виробництво модифікованої броні піде повним ходом. Очевидно, що схожа модель знадобиться також поліції і рятувальних служб.

Виріб показали на конференції з оборонних технологій, яка відбулася 13 січня в Лондоні. Натхненником демонстрації став Центр оборонних ініціатив, який, подібно до футбольних скаутів, "заточений" під пошук відповідних талантів.

Серед інших розробок, представлених на заході, згадано уніформу з "розумної" тканини з вплетеними в неї електропровідними нитками, якими можна передавати дані. До такого одягу легко під'єднуються міні-комп'ютери, мобільні телефони і засоби радіозв'язку.

Чималий інтерес викликала також плоска гнучка клавіатура, яка стане в нагоді військовим в польових умовах.

За матеріалами Компьюлента

Зараз ви читаєте новину «Британських солдатів одягуть у "напіврідку" броню (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі