четвер, 28 лютого 2008 13:12

Британських дітей навчатимуть відрізняти лимонад від алкоголю

Британський уряд запропонував ввести для дітей спеціальні заняття, де їм пояснюватимуть різницю між лимонадом і алкогольними напоями та ліками. На думку представників міністерств освіти та внутрішніх справ, пояснювати цю різницю дітям необхідно починаючи вже з чотирирічного віку.

У разі схвалення проекту на спецзаняттях вчителя пояснюватимуть малюкам, що не слід ковтати залишені батьками пігулки та лікарські сиропи, і роз"яснювати різницю між напоями на зразок Coca Cola і алкоголем, пише The Daily Mail.

Докладніші уроки планується давати старшим дітям у початковій школі, коли вони досягнуть семирічного віку. Заняття про шкоду алкоголю та ліків було вирішено ввести після досліджень, які показали, що діти наркоманів в майбутньому набагато частіше починають зловживати спиртним і наркотиками, ніж діти з благополучних сімей.

Натомість критики нововведення вважають, що не слід проводити такі заняття для всіх учнів у класі. "Не слід розповідати всьому класу про те, що більшості з них досить чуже, і що вони не зможуть зрозуміти в такому юному віці", – говорить Норманн Уеллс з організації з проблем сім"ї і молоді.

За його словами, "чим більше держава гратиме роль батьків, тим менше буде можливостей у батьків виконувати свої прямі обов"язки".

Як раніше повідомив Телеграф, білоруські медики запропонували ввести в школах предмет "Профілактика наркоманії".

Білоруські лікарі запропонували ввести в школах новий предмет "Профілактика наркоманії". На думку наркологів, такий курс, що розповідає підліткам про наркотичну залежність, необхідно вводити вже з шостого-сьомого класу.

Окрім самого предмету, фахівці також мають намір видати спеціальний підручник з описом проблеми наркотиків. Білоруські наркологи вже декілька років проводять спеціальні семінари для педагогів і психологів, де їх учать розпізнавати перші ознаки хвороби, повідомляє Телеграф.

Зараз ви читаєте новину «Британських дітей навчатимуть відрізняти лимонад від алкоголю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі