середа, 01 серпня 2007 09:12

Британські викладачі закликали закрити YouTube

Члени Союзу британських викладачів (СБВ) 31 липня прийняли документ в якому міститься заклик закрити сайт YouTube.com і подібні до нього сервіси відеообміну.

На думку педагогів, по мережі гуляє дуже багато відеороликів, у яких показано як учні різного віку знущаються над своїми товаришами по навчанню і викладачами і ображають їх. У СБВ визнали, що цьому необхідно покласти край.

Крісті Патерсон - ініціатор ухвалення документу - вважає, що зараз  "ніхто не захищений від залякувань і образ у мережі".

Як приклад вона привела випадок, коли учень відправив своєму викладачеві його фото з "відрізаною" за допомогою редактора зображень головою і супроводжував своє творіння піснею під назвою "Ти труп".

Британські вчителі вирішили, що такі історії - це вже занадто і закликали закрити сайти, що "заохочують безвідповідальне використання нових технологій".

У відповідь на звинувачення з боку викладачів представник YouTube заявив, що більшість з мільйонів користувачів ресурсу ведуть себе цілком адекватно, і висловив співчуття з приводу того, що "нікчемна меншина намагається порушувати правила".

При цьому ніякого наміру прислухатися до заклика вчителів і закрити сервіс він не висловив, повідомляє AFP.

Зараз ви читаєте новину «Британські викладачі закликали закрити YouTube». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі