субота, 07 червня 2008 16:19

Британські студенти-математики не змогли порахувати цукерки

Дослідження вчених із Плімутського університету показало, що багато британських студентів, яким належить стати вчителями математики, не здатні міркувати і мислити логічно.

Фахівці з Центру по інноваціях у викладанні математики (Centre for Innovation in Mathematics Teaching, CIMT) піддали тестуванню британських студентів-математиків, що навчаються на останньому курсі, а також їх однолітків з Китаю, Чехії, Фінляндія, Угорщини, Японії, Росії і Сингапуру. Всі ці країни користуються високою репутацією в області математичної освіти.

Так на питання, яку найменшу кількість цукерок потрібно дістати з сумки, наповненої п"ятьма різними сортами, щоб у вас в руках опинилися три однакові цукерки, зумів відповісти тільки 21% британських студентів. При цьому правильну відповідь на дане завдання дали 97% росіян, 63% угорських студентів і 60% китайських.

Просте питання про обчислення квадратного кореня поставило в безвихідь половину майбутніх британських фахівців-математиків, але не склало труднощів для китайських студентів, що показали стовідсотковий результат, і росіян, серед яких було 90%, що дали правильну відповідь.

Директор CIMT професор Девід Берджес сказав, що він дуже стривожений результатами дослідження, які піддадуться подальшому ретельному аналізу, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Британські студенти-математики не змогли порахувати цукерки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі