Ексклюзиви
вівторок, 01 липня 2008 18:53

Британські підводні археологи знайшли "Титанік" XVII століття

Група підводних археологів з університету Борнмута виявила в морі недалеко від міста Пул (південне графство Дорсет) затонулий приблизно в 1620 році великий корабель. Газета The Telegraph охрестила знахідку "Титаніком" єлизаветинської епохи.

Судно водотоннажністю 600 тонн і завдовжки 130 футів (майже 40 метрів) лежить на глибині 23 фути (приблизно сім метрів) в гавані Пулу. За мірками XVII століття це був досить великий корабель, вважає глава експедиції Девід Парем. Під яким прапором ходив цей трьохмачтовик - британським чи голландським - поки невідомо. Неясно також, чи було це торгове чи військове судно. Архівістам поки не вдалося знайти записи, які б свідчили про загибель корабля в районі Пулу в 1620-х роках. На думку Девіда Парема, це могло бути судно, обстріляне під час морського бою поблизу розташованого недалеко острова Портленд і затонуле вже біля Пулу.

З місця ававрії археологи підняли 4,5-футову (1,35 м) дерев"яну скульптуру "водяного", яка, швидше за все, кріпилася до корми корабля. Парем вважає, що таких статуй на кормі було декілька, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Британські підводні археологи знайшли "Титанік" XVII століття». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути