Ексклюзиви
пʼятниця, 25 січня 2008 19:19

Британські парламентарії відмовилися від підвищення своєї зарплати через інфляцію

Депутати британського парламенту проголосували за обмеження зростання зарплати парламентаріїв та інших держслужбовців для боротьби з інфляцією в країні, пише в п"ятницю британська газета "Гардіан".

Платня депутатів буде збільшена лише на 1,9%, що нижче за рівень інфляції, яка в даний час складає близько 2,1% в рік.

Ряд співробітників державних установ Великобританії, включаючи поліцію, вимагали підвищення зарплати на 2,5% в рік.

Дії парламентаріїв стали відповіддю на багатотисячну демонстрацію британських поліцейських, які 23 січня зібралися на масштабну акцію протесту в Лондоні. Поліція була обурена рішенням глави МВС Джекі Сміт підвищити зарплати поліцейських всього на 1,9% і нарахувати гроші не з вересня, а з грудня 2007 року.

Як заявила заступник лідера і адміністративний голова Лейбористської партії Гаррієт Харман, "оскільки праця парламентаріїв оплачується з кишень платників податків, наші зарплати повинні підвищуватися на стільки ж, на скільки й їхні".

Крім того, Харман підтвердила, що прем"єр-міністр країни Гордон Браун і канцлер Казначейства Алістер Дарлінг прийняли рішення відмовитися в майбутньому від підвищеної пенсії та отримувати середню пенсію члена кабінету міністрів. Крім того, тепер, як і звичайним британцям, їм доведеться чекати пенсійного віку, перш ніж почати отримувати соціальні виплати, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Британські парламентарії відмовилися від підвищення своєї зарплати через інфляцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути