Ексклюзиви
понеділок, 21 грудня 2015 12:25

Британські парламентарі закликали визнати злочини ІДІЛ геноцидом

У парламенті Британії закликали визнати вбивство представників національних меншин терористами "Ісламської держави" геноцидом.

Про це 60 британських парламентарів написали у зверненні до прем'єр-міністра Британії Девіда Кемерона, - повідомляє BBC.

Депутати закликали Кемерона застосувати свій вплив щодо вживання терміну "геноцид" в домовленостях з ООН.

"Нехай це стане приводом для 127 країн, що підписали Конвенцію, всіляко боротися з насильницькими діями терористів. Знаходити та карати винних у вчинених злочинах", - йдеться у листі.

Парламентарі вказують на масові вбивства, катування, викрадення заради викупу або сексуального рабства, насильство над християнськими дівчатами та жінками, а також над представницями інших релігій. Наводять випадки крадіжок землі і майна християнських церков і насильницьке навернення в іслам.

У листі вказано, що крім християн від насильства з боку ІДІЛ страждають переважно єзиди – невелика спільнота етнічних курдів, які сповідують єзидизм.

Раніше цього року, Група з захисту прав національних меншин вже доповідала про насильницькі злочини, вчинені бойовиками ІДІЛ над іракським населенням.

Автор: BBC
   Крім християн від насильства з боку ІДІЛ страждають переважно єзиди – невелика спільнота етнічних курдів, які сповідують єзидизм.
Крім християн від насильства з боку ІДІЛ страждають переважно єзиди – невелика спільнота етнічних курдів, які сповідують єзидизм.
Зараз ви читаєте новину «Британські парламентарі закликали визнати злочини ІДІЛ геноцидом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути