неділя, 20 квітня 2008 12:19

Британські бізнесмени попалися на поставках зброї Ірану

Митна служба Великобританії викрила ряд британських бізнесменів в нелегальних поставках зброї до Ірану. Як показала перевірка, щонайменше семеро британців укладали операції з Міністерством оборони Ірану і Корпусом стражів ісламської революції, повідомляє газета The Observer.

Нелегальні контракти включали поставки матеріалів для іранської ядерної програми. За підсумками розслідування з"ясувалося, що британські постачальники були пов"язані з творцем пакистанської ядерної бомби Абдул Кадір Ханом, який раніше зізнався в організації міжнародного "чорного ринку" по торгівлі ядерними технологіями. Відомо, що послугами пакистанського ядерника, окрім Ірану, користувалися Північна Корея та Лівія.

За даними митної служби, один з британських бізнесменів поставляв Ірану навігаційне устаткування, яке можна використовувати в системах наведення ракет. Він виконував замовлення іранських військово-повітряних і військово-морських сил. Інший британець намагався продати іранській армії кулемети, які перебувають на озброєнні спецназу.

Операції з Іраном заключаються порушуючи міжнародні санкції, введені у зв"язку з відмовою іранського уряду припинити роботи по збагаченню урану. Остання резолюція, що посилила санкції, була прийнята Радою безпеки ООН в березні 2008 року, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Британські бізнесмени попалися на поставках зброї Ірану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі