Ексклюзиви
пʼятниця, 14 листопада 2008 09:11

Британські авто продаються за безцінь

Найбільші знижки на машини пропонують британські дилери. Тепер кожен середній новий автомобіль коштуватиме на 2.000 фунтів стерлінгів менше. А деякі нові моделі продаються за ціною нижчою на 45%, ніж їх прасована ціна.

Найбільшу знижку поки запропонував інтернет-брокер Drivethedeal, який продав Citroën Xsara за 8,568 фунтів стерлінгів, що на 45% менше рекомендованої виробником ціни - 15,616 фунтів стерлінгів. Ці знижки засвідчують той факт, що автомобільна промисловість слідує ринку нерухомості у кризі.

У відповідь на зниження ціни на продукцію автомобільні заводи почали скорочувати тисячі своїх працівників. Так  виробник вантажівок Leyland Trucks оголосив про заплановане звільнення близько 250 робітників, а також різдвяне призупинення виробництва через сильне зниження попиту.

Компанія-виробник екскаваторів JCB заявила про скорочення 400 робочих місць, місяць після того як її працівники проголосували за прийняття зменшення заробітної плати на 50 фунтів стерлінгів на тиждень. Тисячі ввезених машин стоять на складах в Аванмаусі поблизу Брістоля.

"Навіть якщо ви людина, яка не вміє торгуватися, зараз вам буде дуже просто придбати авто за найнижчими цінами. З такою малою кількістю покупців продавці просто благатимуть вас зробити будь-яку цінову пропозицію," - говорить Стів Фоулер, видавець журналу "What Car?".

За матеріалами Telegraph.

Зараз ви читаєте новину «Британські авто продаються за безцінь». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути