середа, 11 лютого 2009 16:11

Британська влада робить все можливе, аби врятувати Лондон від затоплення

Британська влада робить все можливе, аби врятувати Лондон від затоплення
В надії унеможливити затоплення британської столиці міська влада розпорядилися на декілька годин перекрити річковий бар"єр, встановлений на Темзі. Залізні заслони, розташовані поблизу Лондона, опустилися о 11:30 за місцевим часом (13:30 за київським часом) для того, щоб зупинити підйом рівня води в річці. Гігантські ворота "відріжуть" столицю від частини Темзи на 6 годин, повідомили представники Агентства з охорони довкілля, що відповідає за роботу дамби та дренажної установки річкового бар"єру.

Сильні дощі разом з танучим снігом, що випав в Сполученому Королівстві за останній тиждень, вивільнили величезну масу води, що викликало серйозні повені на території південної Англії. Особливо важка ситуація склалася в графствах Ессекс та Мідлендс, де затоплено багато населених пунктів і більше 3 тис. будинків залишаються без електрики. На цьому тижні було оголошено більше 300 попереджень про загрозу повеней по всій країні, 191 з них на даний момент залишається в силі. За даними експертів агентства, дощі, що обрушилися на Британію 9 лютого, стали одними з найсильніших за останні декілька років; у деяких частинах півдня країни зливи не припинялися протягом доби.

За матеріалом ИТАР-ТАСС, Известия

Зараз ви читаєте новину «Британська влада робить все можливе, аби врятувати Лондон від затоплення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі