четвер, 10 січня 2008 16:14

Британська влада не дозволила зоомагазинам продавати слонів

Уряд Великобританії відхилив петицію про дозвіл британським зоомагазинам продавати слонів, повідомило в четвер видання Guardian.

"Ми, просимо прем"єр-міністра (Великобританії) дозволити продаж слонів в зоомагазинах Сполученого Королівства", - йдеться в петиції, в якій міститься 650 підписів.

У клопотанні йдеться також, що таке рішення "принесе користь кожній дитині Великобританії".

Ініціатор акції - 12-річний Джек Смітіс. "У дитинстві я мріяв піклуватися про цих прекрасних створінь (слонів), але коли мені виповнилося 12, я зрозумів, що ніхто не сприймає мене серйозно. Будь ласка, розгляньте мою ідею", - написав він.

Щоб відкинути клопотання, владі було достатньо одного аргументу - продаж слонів в зоомагазинах "небезпечний для людей".

"Уряд згідний з тим, що домашній улюбленець приносить багато користі, не тільки дітям, але людям різного віку", - йдеться в документі, що надійшов з резиденції британського прем"єра.

Проте, повідомляє Guardian, уряд не вважає, що з слонів вийдуть хороші домашні тварини, оскільки вони дуже великі і не призначені для утримання в будинках або зоомагазинах.

"Утримання цих тварин на задніх дворах може бути небезпечним", - йдеться у відповіді з резиденції британського прем"єра.

Висота самця азіатського слона може досягати трьох метрів 20 сантиметрів, а самки - двох метрів. Вони мешкають в лісових областях Південно-Східної Азії (Індія, Пакистан, Бірма, Таїланд, В"єтнам, острови Шрі-Ланка і Суматра).

Африканські слони у висоту досягають 3,5 метрів, а вага африканських слонів може досягати п"яти тонн. Мешкають вони в Африці на південь від Сахари. Newsland.

Зараз ви читаєте новину «Британська влада не дозволила зоомагазинам продавати слонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі