вівторок, 21 жовтня 2008 09:30

Британська королева втратила $70 мільйонів

В результаті нинішньої фінансової кризи королева Британії Єлизавета II втратила більш за третину свого інвестиційного капіталу - 37 мільйонів фунтів стерлінгів (70 мільйонів доларів).

Ця сума складає третю частину її власних грошей, вкладених в акції банків і компаній і інші цінні папери. Загальна сума інвестиційного капіталу Єлизавети ІІ складала на середину цього року 100 мільйонів фунтів стерлінгів.

Інша частина королівської власності - багатство у вигляді картин і нерухомості - поки не постраждала.

Ситуація ускладнюється тим, що уряд Британії минулого тижня фактично націоналізував банк, в якому Єлизавета ІІ має практично всі свої рахунки - знаменитий англійський Coutts. Він входить в фінансову групу Royal Bank of Scotland, що опинилася на початку нинішнього місяця на межі банкрутства. В цілях її порятунку уряд країни придбав контрольний пакет цієї банківської і страхової групи.

З метою скоротити нинішні втрати Єлизавета ІІ відкрила для публічного доступу внутрішній садБукингемського палацу. Ціна квитка в нього - 20 фунтів стерлінгів, повідомляє Взгляд.

Зараз ви читаєте новину «Британська королева втратила $70 мільйонів ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі