вівторок, 01 травня 2007 15:52

Британська церква шукає ченців за допомогою коміксів манга

Британська католицька церква в неділю почала рекламну кампанію "Покликані сьогодні" (Called Today), яка повинна привернути молодь в ряди священнослужителів і ченців, пише газета Sunday Telegraph. В рамках цієї кампанії в церквах і школах будуть розміщено 5 тисяч постерів в стилі японських коміксів манга.

За допомогою коміксів церква хоче розповісти молоді, що життя ченців і священиків не нудне і монотонне, як це прийнято вважати, а не менш цікаве, ніж у миру. Для цього на плакатах зобразили ченців, що грають в більярд або займаються веб-серфінгом.

Крім постерів, в рамках цієї кампанії запущений сайт Calledtoday.com, відвідувачам якого про героїв коміксів розповідають детальніше. Всі вони - молоді люди, що присвятили себе вірі.

Популярність церкви у Великобританії помітно знизилася за останні 15 років. В порівнянні з 1991 роком потік людей, готових присвятити своє життя служінню богові, скоротився удвічі. Лише після смерті Іоанна-Павла II інтерес до богослужіння трохи підвищився.

Рекламна кампанія націлена в першу чергу на дітей і молодь у віці від 10 до 20 з невеликим років. Як відзначає Пол Емберлі (Paul Embery) - голова департаменту по набору священнослужителів, саме в цьому віці майбутні священики вперше замислюються про те, щоб присвятити своє життя церкви, повідомляє Lenta.ru.
Зараз ви читаєте новину «Британська церква шукає ченців за допомогою коміксів манга». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі