вівторок, 17 червня 2008 09:50

Британія збільшить військовий контингент в Афганістані

Британія збільшить військовий контингент в Афганістані
Велика Британія готова збільшити свій військовий контингент в Афганістані.

Про це заявив прем"єр-міністр Великої Британії Гордон Браун на сумісній прес-конференції з президентом США Джорджем Бушем в Лондоні в понеділок, 16 червня.

"Ми (з Бушем) прийшли до висновку, що це в національних інтересах Британії - боротися з рухом Талібан в Афганістані. Велика Британія направить додаткові війська в країну, відповідно їхня чисельність досягне максимальної позначки за увесь час нашого перебування в цій країні", - сказав прем"єр.

Зараз в Афганістані перебуває близько восьми тисяч британських військовослужбовців. З моменту початку воєнної операції на афганській території в листопаді 2001 року там загинуло 102 британця.

Нагадаємо, 2 квітня президент США Джордж Буш заявив і про необхідність уведення додаткового контингенту на територію Афганістану для остаточної перемоги над бойовиками Аль-Каїди і рухом Талібан.

На заклик Буша уже відгукнулася Франція, яка запропонувала послати свій батальйон в Афганістан чисельністю 800-1000 солдатів. Свої послуги запропонували також Грузія і Польща, які заявили про готовність направити в Афганістан 500 і 400 військовослужбовців відповідно.

Водночас екс-командуючий силами НАТО в Афганістані Ден Макніл заявив, що силам НАТО бракує ресурсів для успішного проведення операцій проти бойовиків ісламського радикального руху Талібан в Афганістані, повідомляє Корреспондент.net.

Зараз ви читаєте новину «Британія збільшить військовий контингент в Афганістані». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі