середа, 02 квітня 2008 07:57

Британія затримає виведення військ з Іраку

Велика Британія, що планувала навесні вивести півтори тисячі військовослужбовців з Іраку, затримає виведення військ у зв"язку зі сплеском насильства в цій країні, оголосив у вівторок депутатам Палати общин британського парламенту міністр оборони країни ДесБраун.

Тільки за останній тиждень кровопролитних боїв між бойовиками шиїтів і урядовими силами в іракському місті Басра (де, в основному, і базуються британці) більше 210 людей було убито і 600 отримали поранення.

"Ми збережемо кількість наших військовослужбовців на нинішньому рівні 4 тисяч осіб і надалі визначатимемося за ситуацією", - сказав він.

В кінці минулого року британський прем"єр-міністр Гордон Браун повідомив, що 1,5 тисяч з 4 тисяч розквартированих в Іраку британських військовослужбовців весною 2008 року повернуться на батьківщину.

Як відзначив у вівторок міністр оборони Великої Британії, з тих пір ситуація змінилася.

За словами Деса Брауна, Міноборони завжди підкреслювало, що графік виведення військ з Іраку залежить від розвитку ситуації в цій країні.

Влада Великої Британії неодноразово підкреслювали, що функції британських військ в Іраку обмежуються забезпеченням безпеки і навчанням співробітників місцевих правоохоронних органів. Вони стверджували, що після передачі контролю над Басрою іракській владі британці не приймають участі у військових діях. Разом з тим, а свідченнями очевидців, минулої п"ятниці британці відкрили попереджуючий вогонь в Басрі. Рішення Міноборони відкласти виведення військ з Іраку на тлі цих повідомлень вже викликало різку критику з боку експертів і британських ЗМІ, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Британія затримає виведення військ з Іраку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі