вівторок, 28 жовтня 2008 12:36

Британія закриє кордон для екстремістів

В понеділок 27 жовтня міністр внутрішніх справ Британії Джекі Сміт представила в парламенті пакет урядових заходів, направлених на боротьбу з екстремізмом. Уряд має намір заборонити в"їзд до королівства всім іноземним громадянам, відміченим або підозрюваним в екстремізмі або пропаганді незаконних чи суспільно небезпечних дій. У число персон нон грата потраплять і ультраправі політики, супротивники абортів і активісти природозахисних організацій.

Щоб потрапити до Британії, цим особам доведеться розвіяти всі звинувачення, що висуваються проти них, і публічно спростувати приписувані їм екстремістські заяви, а також, при необхідності, публічно заявити про своє прийняття демократичних інститутів. "В"їзд до Британії - це честь, і я не хочу надавати цю честь особам, які ображають наші цінності і стандарти, щоб підірвати наш устрій життя", - заявила Сміт в своєму виступі, який приводить "Lenta.ru".

Крім того, міністерство внутрішніх справ отримає право оголосити імена персон нон грата і причини, по яких їм було відмовлено у в"їзді. До цих пір цим особам гарантувалася анонімність. Джеки Сміт заявила про намір уряду "затаврувати ганьбою" деяких екстремістів, і додала, що уряд має право і надалі по своєму бажанню оголошувати імена цих людей.

Як заявив лідер консерваторів Девід Кемерон, "основна проблема подібних помітних фокусів в тому, що вони нас нітрохи не забезпечать. Ці заходи не допоможуть боротися з екстремістами, які вже живуть в країні або проповідують через інтернет".

Зараз ви читаєте новину «Британія закриє кордон для екстремістів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі