пʼятниця, 07 листопада 2008 11:17

Британія виведе війська з Іраку до літа

Кінцеві переговори з правлінням Іраку тривають, і до Різдва прем"єр міністр Британії Гордон Браун має зробити офіційне оголошення.

Ірак наполягає на виведенні усіх іноземних військ і проводить наразі переговори з Америкою стосовно їх дій після того, як мандат Організації Об"єднаних Націй втратить свою чинність в кінці цього року.

Британські війська були розміщені на півдні країни з початку вторгнення в 2003 році.

Ситуація кардинально змінилася в Басрі з того часу, як іракське правління взяло на службу місцеву міліцію на початку цього року. Як результат, британські війська можуть бути виведені з Басри вже до наступного літа.

Передача іракській владі аеропорту Басри та повітряної траси почнеться вже за декілька тижнів. Також планується передати Іраку та Американським військовим силам інші великі об"єкти, що знаходяться під охороною.

Майор Джеймс Наргравс говорить, що Ірак дуже прагне перебрати контроль. "Насправді вони шерифи цього міста, це їх місто. Жителі йдуть зі своїми проблемами до них, не до мене. Я тут лише для підтримки, головні ж питання вирішують іракці." - додає він.

Проте з виведенням військ зв"язки з Іраком не обірвуться. Міністр з міжнародного розвитку Британії Олександр Дуглас нагадує про можливі інвестування, та створення нових робочих місць в Іраку, повідомляє Sky News.

Зараз ви читаєте новину «Британія виведе війська з Іраку до літа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі