середа, 19 березня 2008 12:27

Британія передумала виводити війська з Іраку

Велика Британія не виводитиме свої війська з Іраку, як планувалося раніше, пише газета The Daily Telegraph з посиланням на джерело в уряді. За його словами, це рішення ухвалив особисто прем"єр-міністр Гордон Браун за порадою високопоставлених військових.

У жовтні 2007 року Браун пообіцяв скоротити британський контингент в Іраку на тисячу осіб до кінця року, а до весни 2008 року повернути додому ще півтори тисячі військовослужбовців.

Перегляд попередніх планів викликаний збереженням складної воєнної обстановки в Іраку, де знаходиться близько 4500 британських військовослужбовців. Планувалося, що навесні 2008 року їх чисельність скоротитися до 2500 осіб, а до кінця року у країні залишиться лише кілька сотень військових радників.

Як очікується, нинішня чисельність британського контингенту в Іраку збережеться незмінною до кінця поточного року, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Британія передумала виводити війська з Іраку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі