неділя, 22 липня 2007 10:19

Британія не змогла зібрати доказів на росіянина, що готував замах на Березовського

Висланий з Великобританії невідомий росіянин, який нібито планував замах на підприємця Бориса Березовського, не з"явився перед британським правосуддям, оскільки зібрані проти нього докази не були б прийняті в суді.

MI6 стежила за вірогідним вбивцею, читала його електронні листи і прослуховувала телефонні переговори, проте ці докази не розглядаються британськими судами.

Рішення про висилку росіянина, що імовірно мав намір убити Березовського, приймав колишній прем"єр-міністр Тоні Блер. У поліції Лондона на минулому тижні підтвердили, що за планований замах якась людина дійсно була депортована, проте не пояснили, чому його не передали правосуддю.

Вдова Олександра Литвиненка, що отруївся радіоактивним полонієм-210, і колишній емісар чеченських сепаратистів Ахмед Закаєв також піддавалися ризику замаху.

Поліція встановила охорону навколо будинку Закаєва і дзвонила Марині Литвиненко з попередженням про необхідність підсилити заходи безпеки. Як повідомлялося раніше, на час розслідування підготовлюваного замаху Березовському рекомендували покинути Великобританію, що він, за його словами, і зробив.

Інформація про підготовлюваний замах на Березовського з"явилася в британських газетах 18 липня 2007 року. Потім в британських правоохоронних органах підтвердили, що чоловік був узятий під варту в центрі Лондона 21 червня і переданий імміграційним властям, повідомляє Lenta.

Зараз ви читаєте новину «Британія не змогла зібрати доказів на росіянина, що готував замах на Березовського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі