вівторок, 29 липня 2008 16:52

Британець знайшов в саду рибу віком 80 мільйонів років

Незвичайний камінь, що прикрашав сад жителя британського графства Кент, виявився безцінною скам"янілістю крейдяного періоду, пише видання TheKentOnline.

За інформацією видання, камінь, схожий на риб"ячу голову, знайшов на одному з пляжів Кента колишній офіцер поліції Пітер Парвін. Незвичність каменя привернула увагу британця, і він вирішив забрати його з собою і розмістити у себе в саду в місті Мейдстон (Maidstone), де той і знаходився впродовж більш ніж 15 років.

Одного разу Парвін випадково згадав про камінь в розмові з приятелем, і той запропонував показати його співробітникові музею природної історії Мейдстона Едові Джарзембовскі. Побачивши знахідку, співробітник музею визначив, що це і справді скам"яніла голова викопної кісткової риби. Вік скам"янілості, на думку фахівців, складає більше 80 мільйонів років.

За словами Пітера Парвіна, зараз викопна голова вже не повернеться назад в його сад. Що робити з безцінною знахідкою, він ще не вирішив. Найімовірніше, він пожертвує скам"янілість Мейдстонському музею, повідомляє Подробности.

Зараз ви читаєте новину «Британець знайшов в саду рибу віком 80 мільйонів років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі