пʼятниця, 25 травня 2007 16:08

Британець встановив рекорд безсоння (ФОТО)

Житель округу Корнуолл на південному заході Англії побив світовий рекорд по безперервному неспанню. Йому вдалося протриматися без сну 11 днів і 11 ночей.


Як заявив 42-річний Тоні Райт, він пішов на цей експеримент, щоб дізнатися, як людський організм реагує на позбавлення сну. За його словами, праву і ліву півкулю мозку вимагають різної кількості сну, і навантажуючи їх по черзі можна знаходитися в тонусі достатньо довгий час.

Попередній рекорд був зафіксований Книгою рекордів Гиннеса в 1964 році, коли американець Ренді Гарднер провів без сну 264 години. Після цього представники Книги рекордів заявили, що більше не реєструватимуть спроби побити цей рекорд, оскільки це може являти загрозу здоров"ю людини.

Проте Райт стверджує, що відчуває себе добре, що хоч і сильно втомився. Протягом експерименту він боровся з сном, граючи більярд і оновлюючи свій онлайн-щоденник. Крім того, справитися з втомою йому допомогла дієта з сирих продуктів. Найважчою частиною експерименту, за його словами, стало те, що він вимушений був весь цей час знаходитися в одному приміщенні, де за ним велося цілодобове відеоспостереження, повідомляє ВВС News.

Зараз ви читаєте новину «Британець встановив рекорд безсоння (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі