субота, 29 грудня 2007 11:59

Британець досяг "трьох полюсів" землі за рекордний час

Британський мандрівник Едріан Хейс (Adrian Hayes) поставив новий світовий рекорд, досягнувши Північного і Південного полюсів, а також Евересту в найкоротший час. Всі три експедиції він зробив за 19 місяців і в п"ятницю, 28 грудня, досяг Південного полюса, кінцевої точки експедиції.

25 квітня Хейс, колишній фахівець із зв"язків з клієнтами кампанії Airbus, знаходився в протилежній точці Землі - на Північному полюсі.

Вперше подібну експедицію до "трьох полюсів", як їх називають, здійснив південнокорейський мандрівник Йон Хо Хео (Young-Ho Heo) в 1994 році. Включаючи Хейса, таких людей на землі всього 15. Про те, що він приєднується до цього елітного клубу, мандрівник повідомив британську газету по супутниковому телефону безпосередньо перед тим, як досягти Південного полюса.

"Три полюси - це три крайні точки землі - вершина, основа і дах світу, - відзначив Хейс. - Я давно хотів це зробити і не намагався завершити експедицію в рекордний час. Тільки у вересні, коли хтось сказав мені про це, я зрозумів, що можу поставити рекорд".

Хейс підкреслив, що коли він ухвалив рішення почати експедицію, її успіх зовсім не був гарантований. "Експедиції на Еверест вдаються лише у 33 відсотках випадків, на Північний полюс - в 25, на Південний - дещо частіше, - повідомив мандрівник. - Якщо все це з"єднати, ризик невдачі досить великий".

Колишній рекорд складав 24 місяці і належав шведській парі Томасу і Тіні Сьегрен (Thomas and Tina Sjogren), повідомляє lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Британець досяг "трьох полюсів" землі за рекордний час ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі