вівторок, 13 листопада 2007 10:33

Британця засудили на довічне ув"язнення за вбивство 1975 року (ФОТО)

54-річний британець Рональд Кастрі з Манчестера засуджений судом на довічне ув"язнення за здійснене ним в 1975 році вбивство 11-річної дівчинки, передає ВВС.

Кастрі повинен буде відсидіти у в"язниці мінімум 30 років, перш ніж подавати прохання про можливість дострокового звільнення.

11-річна Леслі Молсід пропала з свого будинку в Манчестерському районі Рочдейл в жовтні 1975 року. Її тіло було через декілька днів знайдено на пустці в графстві Уэст-Йоркшир з дванадцятьма ножовими пораненнями і ознаками сексуального насильства.

Винним у вбивстві помилково була визнана інша людина, Стефан Кішко, який провів 16 років у в"язниці і помер незабаром після звільнення.

Нового підозрюваного у вбивстві дівчинки дозволили вирахувати сліди ДНК. Вони повністю співпали із зразками ДНК, узятою у торговця гумористичною літературою Рональда Кастрі, який був затриманий в 2005 році по іншій справі.

Суд присяжних розглядав справу декілька місяців, а для винесення вердикту більшістю голосів їм знадобилося понад 11 годин.

Нові обставини справи про вбивство Леслі Молсід знов дали захисникам прав людини привід говорити про те, наскільки небезпечною і незворотною в подібних випадках може бути страта, яка все ще практикується у ряді країн. У Великобританії вона була скасована в 1965 році, повідомляє РІА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Британця засудили на довічне ув"язнення за вбивство 1975 року (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі