вівторок, 20 жовтня 2020 18:26

Британці тренуватимуть українських моряків

Британці тренуватимуть українських моряків
Інструкторська місія Orbital продовжила свою роботу в Україні. Фото: navy.mil.gov.ua

Інструкторська місія Orbital займатиметься військовою морською підготовкою українських військовослужбовців.

"Велике доповнення - морська підтримка. Це не тільки будівництво кораблів, але й підготовка, яку реалізуємо через операцію Orbital. Логічно, що ми будемо провідною країною по військовій морській підготовці на півдні, проте також працювати з іншими країнами. Оскільки операція Orbital вже діє, люди добре знають її, довіряють, бачили її послужний список, це правильний механізм для того, щоб додати в неї компонент морської підготовки. Це буде головний фокус додаткової підтримки до 2023 року", - повідомила посол Великої Британії в Україні Мелінда Сіммонс, передає "Інтерфакс-Україна".

Ключовою подією візиту президента Володимира Зеленського у Британію було підписання Меморандуму про наміри в сфері розвитку військово-морського потенціалу України. Кораблі, які Лондон передасть Києву, можуть бути оснащені зброєю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Велика Британія хоче профінансувати український флот на €1,4 млрд

"Цей документ, який, сподіваюся, буде остаточно завершено в наступні кілька тижнів, стосується перебудови портової інфраструктури, фактично, ремонту портів. А також надання кораблів, будівництво яких розпочнеться в Сполученому Королівстві і, сподіваюся, завершиться в Україні. Це означає також передачу британських технологій будівництва. Ці човни можуть бути оснащені зброєю", - підкреслила Сіммонс.

Вона додала, що статус України, як партнера розширених можливостей НАТО, робить імовірнішою її участь у навчаннях Альянсу в майбутньому.

Україна планує побудувати 2 військово-морські бази на Чорному та Азовському морях. Про це заявив заступник голови Офісу президента Ігор Жовква.

Зараз ви читаєте новину «Британці тренуватимуть українських моряків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі