субота, 26 січня 2008 17:58

Британці створили шолом для лікування недоумства

Фахівці британського Університету Сандерланда мають намір найближчим часом приступити до випробувань новаторської методики лікування хвороби Альцгеймера і інших форм старечого недоумства. Нормалізувати роботу головного мозку немолодих пацієнтів учені мають намір за допомогою інфрачервоного випромінювання.

Припущення про лікувальні властивості інфрачервоного світла ґрунтується на результатах лабораторних досліджень на мишах-моделях хвороби Альцгеймера, проведених в тому ж університеті. По словах учених, короткі сеанси опромінювання привели до часткового відновлення когнітивних здібностей у піддослідних гризунів.

Виявлений благотворний ефект дослідники пояснюють здатністю інфрачервоного випромінювання активізувати обмін речовин і відновні процеси в старіючих нервових клітинах.

Прилад для лікування людей є шоломом з декількома випромінювачами, що посилають інфрачервоні хвилі в найбільш проникні для них ділянки кісток черепа. Винахідник приладу доктор Гордон Дугал (GordonDougal) упевнений, що для поліпшення стану хворих з ранньою стадією недоумства буде достатньо чотиритижневого курсу лікувальних процедур тривалістю не більше 10 хвилин в день.

Доктор Дугал підкреслює, що аналогічний інфрачервоний випромінювач, створений їм раніше, вже використовується в британських лікарнях для лікування герпесвірусної інфекції. Перший етап випробувань цілющого шолома запланований на літо цього року, повідомляє Newsland.

Зараз ви читаєте новину «Британці створили шолом для лікування недоумства». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі