вівторок, 17 квітня 2007 12:20

Британці прогулюють роботу через незвично гарну погоду

У Великобританії настання теплої сонячної погоди стало причиною збільшення кількості людей, що пішли на лікарняний, щоб полежати на пляжі, пише The Daily Telegraph. За словами фахівця служби юридичної підтримки підприємств, більше 60 відсотків дзвінків від працедавців пов"язано зі скаргами на співробітників, що прогулюють роботу під приводом хвороби.

Працівники, охочі змінити офісний костюм на шорти, придумують і оригінальніші пояснення своїй відсутності на робочому місці. Один працедавець, наприклад, поскаржився, що співробітник подзвонив в п"ятницю і повідомив, що його кішці необхідна термінова операція. Бос запідозрив недобре, коли через три дні його підлеглий спробував ушитися з роботи під тим же приводом.

Дослідження показали, що в 2006 році через прогули працівників британському бізнесу був завданий збиток у 13 мільярдів фунтів стерлінгів. Але навіть в тих випадках, коли начальник упевнений, що йдеться про прогул, дуже небагато співробітників бувають звільнені, особливо якщо йдеться про висококваліфіковані кадри.

Піар-менеджер туристичної компанії Борнмута (Bournemouth) Джо Маунтін (Jo Mountain) розповідає, що в буденні дні пляжі наповнені людьми працездатного віку. За словами менеджера, йому невідомо, чи прогулюють вони роботу. Проте в порівнянні з тим же періодом минулого року, кількість орендованих шезлонгів виросла в 200 разів. За даними Метеорологічного бюро, стала в квітні температура на 10 градусів вища за норму, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Британці прогулюють роботу через незвично гарну погоду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі