вівторок, 05 лютого 2008 20:46

Британці представили проект гіперзвукового пасажирського літака (ФОТО)

Британська компанія Reaction Engines представила проект нового надзвукового пасажирського літака.

Літак А2 здатний розвивати швидкість 6 тисяч кілометрів на годину і, таким чином, долати відстань між Європою і Австралією менш ніж за п"ять годин. Для порівняння, максимальна швидкість літаків Concorde зараз складає трохи більше 3 тисяч кілометрів на годину.

"Час польоту з Брюсселя до Австралії складе 4 години 40 хвилин. На сьогоднішній день це звучить неймовірно, але я не розумію, чому майбутні покоління не можуть літати до Австралії на день", - сказав управляючий директор компанії Алан Бонд.

"Наша робота показує, що технічно це можливо, світ має вирішити, чи потрібно йому це", - додав він.

За словами представника Reaction Engines, літак нового покоління може з"явитися в найближчих 25 років, а ціни на квитки на дальні рейси не перевищуватимуть нинішньої середньої ціни на місця в бізнес-класі - 3,5 тисяч фунтів стерлінгів.

Літак, довжина якого складає 143 метри, розрахований на 300 пасажирів.

Проект по створенню надзвукового літака фінансує Європейське космічне агентство. Агентство ставить своїм завданням сприяти тому, щоб розширити рамки комерційного літакобудування за рахунок впровадження космічних технологій, повідомляє РІА Новости.


Зараз ви читаєте новину «Британці представили проект гіперзвукового пасажирського літака (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі