понеділок, 10 січня 2011 13:36

Британці порахували, скільки інопланетян існує у Всесвіті

Британці порахували, скільки інопланетян існує у Всесвіті

Британська Королівська академія наук опублікувала спеціальне дослідження вчених, згідно з яким на просторах Всесвіту в кожен окремий момент існують від 10 до 100 позаземних цивілізацій.

У зв'язку з цим Королівська академія наук виступила із заявою, що світовій спільноті пора почати підготовку до швидкої зустрічі з позаземними цивілізаціями.

"Виходячи із знаменитої формули Дрейка, відповідно до якої можна визначити число цивілізацій в галактиці і вступити з ними в контакт, ми можемо стверджувати, що в кожний окремий момент існує від 10 до 100 позаземних цивілізацій", - заявив один з авторів доповіді професор шотландського Університету Сент -Ендрю Мартін Домінік.

"Це найбільш консервативна оцінка, у дійсності інтелектуальних форм життя значно більше", - зауважив він.

Сама формула була розроблена Френком Дональдом Дрейком - професором астрономії та астрофізики каліфорнійського університету Санта-Круз в 1960 році.

Разом з тим Мартін Домінік закликав не боятися інопланетян, так як "альтернативні світи не несуть у собі небезпеку, які так барвисто описані у фантастичній літературі".

Британські академіки запропонували створити в структурах ООН спеціальне агентство, яке буде займатися питаннями, що стосуються очікуваної зустрічі з позаземними цивілізаціями, інформує ИТАР-ТАСС.

Зараз ви читаєте новину «Британці порахували, скільки інопланетян існує у Всесвіті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі