неділя, 16 грудня 2007 13:28

Британці офіційно передали контроль над Басрою іракським властям

Британці офіційно передали контроль над Басрою іракським властям
Представники британського військового контингенту в неділю 16 грудня офіційно передали контроль над містом і провінцією Басра іракським властям.

На церемонії передачі владі, яка відбулася на останній іракській базі британців поблизу аеропорту Басри, губернатор провінції Мухаммед Мусбах аль-Ваєлі сказав, що 16 грудня стало історичним днем, який назавжди увійде до сучасної історії міста і регіону.

Командир британців генерал-майор Грем Біннс в у відповідь слові високо відізвався про рівень підготовки іракських сил безпеки і заявив, що вони цілком готові до виконання поставлених перед ними завдань.

Підтримка порядку в Басрі - місті, через яке йде основний об"єм нафтового експорту Іраку, - стане найбільш серйозною перевіркою здатності іракського уряду тримати ситуацію в країні під своїм контролем.

До недавнього часу порядок в місті Басра і однойменній провінції підтримували 4500 британських військовослужбовців. Планується, що до середини 2008 року на базі у місцевого аеропорту залишаться лише 2500 британців, які будуть свого роду групою "швидкого реагування" на виникаючі погрози.

Жителі провінції, в основному, задоволені передачею владі місцевому керівництву. Британці були "тяжким тягарем", який, нарешті знято.

Нагадаємо, що Басра стала дев"ятою з 18 іракських провінцій, переданих іноземцями під контроль офіційного Багдада, повідомляє Reuters.

Зараз ви читаєте новину «Британці офіційно передали контроль над Басрою іракським властям». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі