вівторок, 02 березня 2010 11:27

Британці назвали кращий концертний рок-альбом всіх часів

Британці назвали кращий концертний рок-альбом всіх часів

Концертний альбом "Live and Dangerous" ірландської рок-групи Thin Lizzy був визнаний кращим концертним рок-альбомом всіх часів і народів за наслідками голосування слухачів британського радіо Planet Rock. Цьому альбому вдалося обійти за популярністю навіть знаменитий "Made in Japan" групи Deep Purple, який зайняв друге місце в списку.

На третьому місці розташувався "Strangers in the Night" групи UFO. Замикають п"ятірку альбоми "Live at Leeds" легендарної групи The Who і "If You Want Blood, You Got It" авторства AC/DC. У першу десятку разом з іншими потрапили також культові альбоми "Pulse" групи Pink Floyd і "Live After Death" Iron Maiden.

Єдиний виконавець, який відзначився в складеному списку відразу трьома альбомами, це канадська група Rush. Двома альбомами представлені Led Zeppelin.

Thin Lizzy - ірландська хард-рокова група, створена в Дубліні співаком і бас-гітаристом Філом Лайноттом, барабанщиком Брайаном Дауні та гітаристом Еріком Беллом в 1969 році. В різний час в ній грали Гері Мур, Енді Джі, Джон Кенн, Джон Сайкс, Скотт Горем, Даррен Вартон та інші відомі музиканти.

Подвійний альбом "Live and Dangerous" група випустила в 1978 році. Він досить довгий час тримався на другому місці в англійському хит-параді, а пізніше отримав платиновий статус. В основу альбому лягли записи, зроблені під час концертів групи в Торонто і Лондоні в 1977 році, що зазнали серйозної студійної обробки.

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Британці назвали кращий концертний рок-альбом всіх часів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі